Wie ben ik eigenlijk

Als je mij 2 jaar geleden zou vragen wie ik was, dan zou ik zeggen …

Judith Bleeker, 35 jaar oud, ik woon in Spanbroek, moeder van een mooie dochter en ik heb een super lieve man. Ik heb een passie voor de zorg en het werken met mensen. Ik hou van festivals. Verder drink ik graag een wijntje met vriendinnen. En een lekker hapje erbij vind ik ook niet verkeerd.

Allemaal zichtbare dingen. De ijsbergmetafoor. wordt hierbij vaak genoemd. De dingen die ik noem zitten boven het wateroppervlak en zijn daarom voor iedereen zichtbaar.

Maar de dingen onder het wateroppervlak, die je dus niet in eerst instantie ziet? Welke drijfveren heb ik en wat is mijn zingeving? Ik had het op dat moment niet kunnen benoemen. Zou dan blijven steken in algemeenheden.

De oorzaak hiervan is dat ik vooral leefde voor anderen. Dus naar de wensen van mijn werkgever. Terwijl ik al voelde dat het werk niet mijn ding was bleef ik maar doorgaan en pleasen. Dit terwijl ik al jaren de droom heb om als zzp’er te gaan werken. Maar ik bleef kiezen voor de veilige optie.

Ook leefde ik volgens het ‘als mijn kinderen gelukkig zijn, dan ben ik het ook’ principe. Ik kan je nu vertellen; dit is dikke vette onzin. Want ik nam amper voor tijd voor mezelf. En voelde mij schuldig als ik een dagje naar de sauna ging. Hier werd ik echt niet gezelliger van.

Het belletje ging bij mij rinkelen toen iemand mij confronteerde dat ik aan mijn kinderen het goede voorbeeld moet geven. Als ik zeg dat zij alles mogen worden wat zij willen, dan moet ik ook volgens dat principe leven. Practice what you preach.

En nu? Heel eerlijk? Mijn valkuil zal altijd een valkuil blijven. Ik leef er al jaren mee en daar neem je niet zomaar afscheid van. Maar ik zie nu snel wanneer ik weer in die valkuil stap en weet welke switch in mindset ik dan nodig heb. En dankzij mijn coach mirjam weet ik nu heel goed wat mijn drijfveren zijn en wat mijn leven zin geeft. En daar leef ik naar. Want dat is mijn enige weg naar geluk!

Doe jij waar je van droomt? En al niet, wat houdt je tegen?

Deel dit bericht op jouw social media:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *