Je bent wat je denkt.

Sifan Hassan wint een wedstrijd niet alleen omdat ze fysiek oersterk is. Dan had ze tijdens de olympische spelen, na haar val op de 1500m waarschijnlijk niet gewonnen. Doordat ze wist dat ze de snelste is ging ze door, ging ze iedereen voorbij en won ze.

Zelf herken je het ook vast. Als je positieve gedachten hebt voel je je goed en lukken dingen of ben je in staat het nog een keer te proberen wanneer het niet lukt.
Heb je negatieve gedachten dan zit je minder lekker in je vel en ben je sneller geneigd op te geven.

Dus dan vanaf nu alleen maar positief denken!!!! Was het maar zo simpel.

Je hebt gedachten waarvan je zelf weet hoe die zijn ontstaan. Zo heb ik de gedachte dat ik de hele dag iets nuttigs moet doen. Klusje hier🔨, schoonmaken daar. Lummelen doe je maar in de avond of niet. Dit heb ik van mijn vader meegekregen. Nu ik hiervan de oorsprong weet, én wéét dat de oorsprong niet bij mezelf ligt, kan ik ook bepalen of ik hier afscheid van wil nemen. Je begrijpt dat ik tegenwoordig aan het oefenen ben met lummelen.

Soms heb je echter gedachten of overtuigingen waarvan je de oorsprong niet herkent. Zo dacht ik altijd dat ik minder waard was dan anderen. Hierdoor voelde ik mij geremd in het najagen van mijn dromen. Want wie zit er op mij te wachten en wat heb ik te bieden. Alleen is dit niet iets wat mijn ouders mij dagelijks vertelde. Ik wist ook dat het niet waar was. Toch kon ik die gedachten moeilijk loslaten.

Totdat ik met systeemcoaching in aanraking kwam. Ik vertelde dat ik mij geremd voelde in het beginnen van een eigen bedrijf en wat dit met mij deed. Vervolgens werd samen met mij het systemisch veld uitgezet en werd langzaam zichtbaar waar de oorsprong lag; mijn oma.

Mijn oma moest tijdens de oorlog letterlijk ervaren dat zij niets waard was, anders werd haar iets aangedaan. Zo is deze overtuiging in ons systeem gekomen. Aan mij nu de kans om dit te doorbreken zodat mijn kinderen deze last niet hoeven te dragen⚖️.

Heb jij gedachten of overtuigingen die jou remmen of beperken? Wil jij weten wat systeemcoaching voor jou kan betekenen? Mail naar info@judithbleeker.nl

Deel dit bericht op jouw social media:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *